Panostaja myy KL-Varaosat Kahalle

 

Panostaja Oyj                              Mediatiedote 29.5.2019                                       klo 13.00


Panostaja myy KL-Varaosat Kahalle


KL-Varaosat siirtyy pohjoismaiseen K.G. Knutsson -konserniin kuuluvan Oy Kaha Ab omistukseen. Panostaja luopuu kaupassa koko KL-Partsin omistusosuudestaan ja Kahasta tulee KL-Partsin pääomistaja. KL-Partsin johto jatkaa yhtiön vähemmistöosakkaana ja KL-Varaosat jatkaa itsenäisenä yrityksenä sekä Juha Kivinen sen toimitusjohtajana.

Velaton kokonaiskauppahinta on 6,4 miljoonaa euroa. Panostaja-konsernin myyntivoitto ennen veroja on noin 2,7 miljoonaa euroa.

KL-Varaosat on ollut Panostajan omistuksessa vuodesta 2007 lähtien. Tänä aikana yhtiön toiminta on laajentunut merkittävästi ja liikevaihto lähes kolminkertaistunut. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 14,4 miljoonaa euroa. Yhtiön palkkalistoilla oli 47 ihmistä.

Panostajan toimitusjohtaja Tapio Tommilan mukaan yhtiöstä irtaantuminen on nyt oikea-aikaista. Toteutuneet strategiset kehityshankkeet ovat tuottaneet haluttua ja kestävää tulosta ja uusi omistaja tuo yhtiölle uusia kasvun mahdollisuuksia.

KL-Varaosien toimitusjohtaja Juha Kivinen on tyytyväinen yhteistyöhön Panostajan kanssa. Sen ansiosta yhtiö on kasvanut valtakunnalliseksi toimijaksi ja luonut oman ainutlaatuisen palvelukonseptinsa. Kaha on luonteva omistaja ajatellen yhtiön seuraavan vaiheen kehitystyötä.

Kahan toimitusjohtaja Bengt Wahlberg on vaikuttunut KL-Varaosien kehityksestä ja yhtiön johdon sitoutuneisuudesta työhönsä.

Yrityskaupan toteuduttua KL-Parts poistuu Panostaja-konsernin tilikauden ja vertailukauden jatkuvien liiketoimintojen tuloksesta. Tilikauden 2018 vertailukelpoinen jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto ja liikevoitto ilman KL-Partsia oli 185,2 miljoonaa euroa ja 4,1 miljoonaa euroa.


Lisätiedot:

Tapio Tommila, toimitusjohtaja, Panostaja Oyj, 040 527 6311, tapio.tommila@panostaja.fi
Juha Kivinen, toimitusjohtaja, KL-Parts Oy, 040 563 2670, juha.kivinen@kl-varaosat.fi
Bengt Wahlberg, toimitusjohtaja, Oy Kaha Ab, 0400 500 738, bengt.wahlberg@kaha.fi


Panostaja on sijoitusyhtiö, joka kehittää aktiivisena enemmistöomistajana suomalaisia pk-yrityksiä. Yhtiön tavoitteena on olla halutuin kumppani liiketoimintansa myyville yrittäjille, parhaille johtajille sekä sijoittajille. Panostaja kasvattaa yhdessä kumppaniensa kanssa konsernin omistaja-arvoa ja luo suomalaisia menestystarinoita. Panostajalla on KL-Varaosien myynnin jälkeen kahdeksan enemmistöomistuksessa olevaa sijoituskohdetta. Panostajan (PNA1V) osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. Tilikaudella 2018 konsernin liikevaihto oli 199,7 miljoonaa euroa. www.panostaja.fi


KL-Varaosat on vuonna 1979 perustettu Mercedes-Benz, BMW, Volvo ja Audi -henkilöautojen alkuperäisvaraosien ja tarvikkeiden maahantuontia, tukkukauppaa ja jälleenmyyntiä harjoittava erikoisvaraosaliike. Yhtiöillä on toimipaikat Tampereella, Jyväskylässä, Rovaniemellä, Raisiossa, Lahdessa sekä Vantaalla. Yhtiön asiakaskuntaa ovat autokorjaamot, ServicePartnerit sekä yksityishenkilöt. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Juha Kivinen. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 14,4 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä oli 47. www.kl-varaosat.fi


Kaha on vuodesta 1934 asti toiminut henkilö- ja hyötyajoneuvon varaosien ja lisävarusteiden, työkalujen sekä ajoneuvoteollisuuden komponenttien maahantuonti- ja tukkuliike. Yhtiö on osa pohjoismaista K.G. Knutsson –konsernia. Yhtiön tuotevalikoima koostuu arvostettujen ja tunnettujen kansainvälisten valmistajien merkkituotteista, joita myydään koko Suomen kattavan jälleenmyyntiverkoston kautta. Lisäksi yhtiö tarjoaa asiakkaille ammattitaitoista teknistä palvelua, koulutuksia, markkinointimateriaaleja ja nopean toimituksen. Kaha on eurooppalaisen ATR-ketjun jäsen. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 80,4 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä oli 150. https://kaha.fi/