In English
Jaa Jaa

Suomalaisten pk-yritysten omistaja ja kehittäjä


Panostaja on sijoitusyhtiö, joka kehittää aktiivisena enemmistöomistajana suomalaisia pk-yrityksiä. Kasvatamme yhdessä kumppaniemme kanssa konsernin omistaja-arvoa ja luomme menestystarinoita. Toimintamme ydin on suomalaisen yrittäjyyden ja yritystoiminnan kehittäminen.

Etsimme aktiivisesti pk-yrityksiä, joilla on terve talous ja potentiaalia nousta alansa parhaimmistoon. Omistamaamme yritykseen tuomme sitoutuneen johdon sekä liiketaloudellista ja strategista osaamista. Päämääränä on nostaa omistamamme yritys alansa vahvaksi tekijäksi 5–10 vuodessa, minkä jälkeen se jatkaa toimintaansa itsenäisenä.

Panostaja-konsernissa työskentelee noin 1 200 henkilöä. Tilikaudella 2015 konsernin liikevaihto oli 148,2 miljoonaa euroa.

Panostaja on perustettu vuonna 1984. Osake noteerattu meklarilistalla 1989–1998, Helsingin Pörssi I-listalla 1998–2006, nykyisin Panostajan (PNA1V) osake noteerataan Nasdaq Helsingin pörssissä.


Yrittäjyyden menestystarinoita


Panostaja on suomalaisen yrittäjyyden puolestapuhuja sekä yrittäjätaitojen ja yritystoiminnan kehittäjä. Tarjoamme nouseville, nälkäisille kyvyille yrittäjäuran kasvuyrityksen johdossa.
Suunnitelmallisella koulutuksella nostamme heidän tietonsa ja taitonsa vastaamaan kansainvälisen liiketoiminnan tulevaisuuden haasteita.

Kasvollisen kotimaisen omistuksen kautta tahdomme taata yritystoiminnan jatkuvuutta suomalaisella pk-sektorilla.

Avainlukuja 2015

Liikevaihto

148,2 milj. €

Liiketulos

7,3 milj. €

Tilikauden voitto

13,5 milj. €

Oman pääoman
tuotto

23 %

Sijoitetun pääoman
tuotto

12,4 %

Omavaraisuusaste

37,5 %

 

         

Julkaisujärjestelmä: Mediasignal